آنالیز ساختار قامتی چیست؟

اصلاح ساختار قامتی با حرکات اصلاحی امروزه بواسطه شیوع ناهنجاری های اسکلتی عضلانی ناشی از سبک زندگی و عادات رفتاری غلط موضوعی است که بسیاری از مردم تمایل دارند در مورد آن آگاهی های خود را افزایش دهند.

بدن انسان از واحدهای مختلفی تشکیل شده است که با توجه به بحث حاضر ما دستگاه اسکلتی، دستگاه عضلانی و دستگاه عصبی از مهمترین آنها می باشند.

هر یک از افراد به منظور داشتن یک ساختار قامتی مناسب لازم است از دستگاه اسکلتی، عضلانی و عصبی بدون نقص و هماهنگ با یکدیگر برخوردار باشد. به این معنی که هر یک از واحدهای ذکر شده نقش و عملکرد خود را به درستی ایفا کنند و این کار را با یکپارچگی کامل نسبت به یکدیگر به اجرا درآورند. یقینا بروز نقص و اختلال در هر یک از این موارد منجر به برهم خوردن ساختار قامتی و بروز ناهنجاری های اسکلتی عضلانی  در بدن خواهد شد.

در بررسی وضعیت سلامت اشخاص، یکی از شاخص هایی که در نظر گرفته می شود، ارزیابی وضعیت بدنی و ساختارقامتی آنها می باشد.

کاربری دستگاه در غربالگری سلامت دانش آموزان

یکی از مهم‌ترین و اساسی‌ترین مسائل بهداشتی، تامین نیازهای جسمی‌دانش آموزان است که سلامت آنها را تامین می‌کند. بررسی و تحقیقات نشان‌دهنده ی وجود تغییر شکل‌های بدنی در بین دانش‌آموزان است. این تغییر شکل‌ها که اغلب شدید نیست با تمرین حرکات ساده قابل اصلاح خواهد بود. داشتن وضعیت صحیح بدنی به تنهایی هر چند برای سالم بودن کافی نیست; اما بخشی از سلامت کلی فرد را شامل می‌شود. والدین و مربیانی که دستیابی به وضعیت صحیح بدن و عوامل موثر بر آن را می‌شناسند; به خوبی می‌توانند در سلامت زندگی روزمره دانش‌آموزان سهیم شوند بنابراین در یک برنامه صحیح آموزش بهداشتی نباید آموزش دستیابی به وضعیت صحیح بدن را از یاد برد.

لذا تشخیص زود هنگام ناهنجاری های قامتی دانش آموزان; بررسی علل و عادات اشتباه مرتبط با ناهنجاری قامتی در دانش آموز و ارائه الگوی اصلاح از اهمیت بالایی برخوردار است. استفاده از دستگاه آنالیز ناهنجاری های قامتی در مدارس و پایش منظم و دوره ای دانش آموزان; می‌تواند عدم ظهور مشکلات بزرگ اسکلتی و ستون فقرات را در سالهای آینده زندگی آنان بیمه نماید.

کاربری دستگاه آنالیز قامتی در حوزه ورزش

در روش های سیستماتیک استعداد یابی ورزشی، ساختارهای ورزش برای فرد ورزشکاری که در مسیر طبیعی پیشرفت ورزشی، مستعد شناخته می‌شود، وضعیت پرورش را فراهم می‌آورند. افراد به سمت رشته هایی هدایت می‌شوند که از نظر جسمانی، فیزیولوژیکی، روانی برای آنها مناسب‌ترند. لذا شناخت یه استعداد به خصوص در حوزه های ورزشی نیازمند بررسی دقیق ساختار قامتی ورزشکاران است. 

دستگاه آنالیز ناهنجاری های قامتی ( دستگاه آنالیز پاسچر ) چیست؟

دستگاه آنالیز ناهنجاریهای قامتی PT-Posture Analyzer به جهت ارزیابی سیستم اسکلتی انسان و نمایش میزان ناهنجاری یا عدم تقارن ها مورد استفاده قرار میگیرد. دستگاه آنالیز قامت که نام های دیگری همچون دستگاه آنالیز پاسچر یا دستگاه  پاسچر گرافی نیز دارد، با استفاده از تکنولوژی فتوگرامتری، مشخصات قامتی، ناهنجاری های ستون فقرات و اسکلت بدن انسان، عدم تقارن های اسکلتی موجود در قامت انسان و انحرافات محور بدن انسان را ارزیابی می‌کند. این دستگاه با هدف ارزیابی کامل وضعیت پاسچر انسان با دقت بالا، ارزیابی میزان ناهنجاریهای اسکلتی مانند سر به جلو،کایفوز، لوردوز، افتادگی شانه، افتادگی لگن، وضعیت زانوها و… و در نهایت ارائه گزارش تخصصی ساخته شده است.

این دستگاه شامل یک عدد دوربین دیجیتال، صفحه کالیبره شطرنجی و نرم افزار مربوطه به عنوان رابط کاربری ساده است. از ویژگی های کاربردی و مورد استقبال این دستگاه این است که بدون استفاده از اشعه های مضر رادیوگرافی می‌تواند با دقت و سرعت بالا ناهنجاری های قامتی فرد آزمون دهنده را به شکل گزارشی کامل و مقایسه با مقادیر نرمال این ناهنجاری ها، ارائه نماید.

ویژگی های دستگاه آنالیز قامتی

چه ناهنجاری هایی با دستگاه آنالیز ساختار قامتی قابل سنجش و ارزیابی است؟

به طور کلی هر نوع ناهنجاری اسکلتی (انحراف و عدم تقارن) در سیستم اسکلتی بدن انسان، در صورت عبور از مقادیر نرمال می‌تواند به عنوان یک بیماری شناخته شود. از جمله کاربردهای دستگاه آنالیز پاسچر می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

سنجش میزان قوز (اندازه گیری کیفوز)

سنجش میزان انحنای به جلو (اندازه گیری لوردز)

سنجش میزان افتادگی شانه

سنجش میزان افتادگی لگن

سنجش زاویه زانو (تشخیص پا پرانتزی و زانو ضربدری)

سنجش زاویه زانو (تشخیص زانوی عقب رفته و زانو خم به جلو)

سنجش زاویه سر و گردن (گردن به جلو و گردن به عقب)

تشخیص شانه های گرد

سنجش ساق های کمانی

رزرو و پرداخت آنلاین